Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
  • Recept
  • Ugnspannkaka med bacon och morötter

Ugnspannkaka med bacon och morötter

Ugnspannkaka med bacon och morötter

Av ICAs matkasse
Publicerat den 07 december 2025
En tjock och matig ugnspannkaka, gjord i långpanna är bra vardagsmat som räcker till många. I detta enkla recept får pannkakan lite mer sälta och smak av bacon, precis som i en klassisk fläskpannkaka. Servera med rivna morötter och en god lingonsylt.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 förp tärnat bacon (à 350 g)
  • 4 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
  • 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g)
  • 1 1/2 dl lingonsylt

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna, ca 30x40 cm (för 4 port).
  • Steg 2

    Lägg baconet i den varma långpannan och stek mitt i ugnen ca 5 minuter.
  • Steg 3

    Vispa ihop ägg, hälften av mjölken och mjölet till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och 1/2 tsk salt.
  • Steg 4

    Häll smeten över baconet och grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter.
  • Steg 5

    Skala och riv morötterna eller skär i stavar.
  • Steg 6

    Servera ugnspannkakan med morötter och lingonsylt.