Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 300,00 kr
Biscotti

Biscotti

Av ICA Köket
Publicerat den 01 december 2023
Biscotti är ljuvligt goda små italienska mandelskorpor som traditionellt ofta serveras som tilltugg till en kopp espresso. De bakas två gånger i ugnen och blir perfekt knapriga. Toppen att ha hemma och ta fram så fort det vankas fika.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
45Portioner

Ingredienser

  • 100 g rumstempererat smör
  • 1½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ dl mandlar

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  2. Steg 2

    Vispa ihop smör och socker. Rör i ett ägg i taget.
  3. Steg 3

    Blanda mjöl och bakpulver.
  4. Steg 4

    Hacka mandeln grovt. Rör ner mandel och mjölblandning i smörvispet och arbeta ihop till en deg.
  5. Steg 5

    Dela degen i 4 delar. Rulla varje del på mjölat bakbord till en längd ca 30 cm lång. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Steg 6

    Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna lite.
  7. Steg 7

    Sänk temperaturen till 100°C.
  8. Steg 8

    Skär varje längd i ca 12 sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.
  9. Steg 9

    Torka skorporna mitt i ugnen ca 1 1/2 timme, eller tills de känns torra, öppna luckan då och då och släpp ut fukten. Vänd skorporna efter halva tiden.