- Recept
- Alla samlingar
- ICAs Matkasserecept
Chicken teriyaki med gurka

Chicken teriyaki med gurka
Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 december 2024
En klassiker i det japanska köket är chicken teriyaki! I denna variant äter du de glänsande kycklinginnerfiléerna tillsammans med fluffigt ris, babyspenat som du vänder ner i såsen, samt krispiga gurkskivor. En perfekt vardagsmiddag helt enkelt.
Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 600 g kycklinginnerfiléer
- 1/2 msk olja
- 65 g babyspenat
- 300 ml teriyakisås
- 1 gurka
Gör så här
Steg 1
Tina kycklingen om fryst används.Steg 2
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 3
Stek kycklingen runt om i oljan i en stor stekpanna ca 6 minuter.Steg 4
Sänk värmen och vänd i spenaten och teriyakisåsen och låt det bli varmt. Smaka ev av med salt och peppar.Steg 5
Dela gurkan på längden och skär den i skivor.Steg 6
Servera kycklingen i såsen med ris och gurka.