Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 300,00 kr
Fiskgryta med vitlökskräm

Fiskgryta med vitlökskräm

Av ICAs matkasse
Publicerat den 18 november 2024
En enkel och smakrik fiskgryta. Koka upp passerade- och krossade tomater tillsammans med morötter. Lägg i fisken i bitar och låt sjuda. Toppa fiskgrytan med en smarrig vitlökskräm som du svänger ihop genom att blanda smetana, pressad vitlök, salt och peppar.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 2 dl smetana
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 1 förp passerade tomater (à 390 g)
  • 1 förp krossade tomater (à 390 g)
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 krm chilipulver
  • 600 g sejfilé

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina fisken om fryst används.
  2. Steg 2

    Koka potatisen.
  3. Steg 3

    Vitlökskräm: Pressa vitlöken i smetanan och smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Fiskgryta: Skölj morötterna och skär dem i skivor.
  5. Steg 5

    Koka upp passerade och krossade tomater och morötter och smula i buljongtärningen i en kastrull. Låt sjuda i 3 minuter.
  6. Steg 6

    Skär fisken i bitar och lägg ner dem i tomatsåsen, smaka av med chilipulver, salt och peppar och låt sjuda ytterligare i 3 minuter.
  7. Steg 7

    Skär fisken i bitar och lägg ner dem i tomatsåsen, smaka av med chilipulver, salt och peppar och låt sjuda ytterligare i 3 minuter.