Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 300,00 kr
Friterad äppelpaj

Friterad äppelpaj

Av ICA Köket
Publicerat den 12 september 2022
Friterad äppelpaj som på snabbmatsrestaurangen, ja det kan du göra själv hemma. Den här friterade äppelpajen gör ingen besviken, samma smak och härliga frasighet som på hamburgerrestaurangen.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 3 äpplen (gärna ingrid marie, à ca 170 g)
  • ½ tsk malen kanel
  • 4 msk strösocker
  • 250 g färsk smördeg (rektangulär ej rund)
  • 1 ägg
  • 8 dl frityrolja

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala och skär 2 av äpplena i bitar och koka dem mjuka i 1 msk vatten i en kastrull under lock ca 10 minuter.
  2. Steg 2

    Tillsätt kanel och socker och mixa slätt med en stavmixer.
  3. Steg 3

    Skala och skär det sista äpplet i små, ca 1 cm stora tärningar och vänd ner i moset.
  4. Steg 4

    Skär smördegen i 6 kvadrater och fördela äppelfyllningen på ena halvan av kvadraterna.
  5. Steg 5

    Vispa sönder ägget och pensla runt kanten på kvadraterna och vik över deghalvan utan fyllning och kläm till runt om med en gaffel.
  6. Steg 6

    Värm oljan till 180-190°C i en kastrull.
  7. Steg 7

    Fritera pajerna, två åt gången, ca 2 minuter. Vänd dem efter halva tiden.