Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 300,00 kr
  • Recept
  • Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing

Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing

Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing

Av Buffé
Publicerat den 20 maj 2019
Laga en härlig och färgstark kycklingsallad fylld av allt möjligt gott: brynt kyckling, knaprig bacon, söta jordgubbar, krispiga pekannötter och smakrik ädelost. En matig sallad som lätt blir en ny favoritsallad!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tsk flytande honung
  • 150 g skivad bacon
  • 1 l färska jordgubbar
  • 100 g ädelost
  • 150 g salladsmix
  • 1 dl hackade rostade pecannötter

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  2. Steg 2

    Bryn kycklingen runt om i oljan tills den får fin färg. Krydda med timjan, flingsalt och peppar och lägg i en ugnsform. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C. Låt svalna och skär i skivor.
  3. Steg 3

    Balsamicodressing: Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och krydda med flingsalt och peppar.
  4. Steg 4

    Strimla baconet fint. Stek i en torr panna tills det blir knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Steg 5

    Skölj, ansa och kvarta jordgubbarna. Låt rinna av på hushållspapper. Smula ädelosten.
  6. Steg 6

    Blanda salladen med hälften av dressingen och lägg upp på ett stort fat. Toppa med kyckling, jordgubbar, bacon, ost och nötter. Ringla över resten av dressingen.