Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 300,00 kr
Medelhavssallad med tomat, oliver och basilikadressing

Medelhavssallad med tomat, oliver och basilikadressing

Av Buffé
Publicerat den 02 mars 2020
Denna vego-sallad är en mättande sallad som för tankarna till medelhavsmat. Grunden är en klassisk och god basilikadressing som du kryddar med dijonsenap. Bönor, oliver och ris gjort på kikärtor ger dig bra energi och är mättande. Salladen toppas med krämig mozzarella och krispiga granatäppelkärnor.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid

Ingredienser

  • 1 dl frysta granatäppelkärnor
  • finrivet skal och saft av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1 dl saft)
  • 1 kruka basilika
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 4 port havreris
  • 150 g haricots verts
  • 1 silverlök
  • 1/2 gurka
  • 250 g gula körsbärstomater
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 2 dl kalamataoliver utan kärnor

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina granatäppelkärnorna.
  2. Steg 2

    Tvätta och riv det yttersta av skalet på apelsinen. Pressa 1 dl juice (för 4 port) ur apelsinen.
  3. Steg 3

    Mixa basilikabladen med apelsinskal, apelsinjuice, senap, vinäger och olivolja. Smaksätt dressingen med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Steg 5

    Ansa och koka bönorna i saltat vatten 4-5 minuter. Häll av vattnet.
  6. Steg 6

    Skala och skiva löken tunt, gärna med en mandolin.
  7. Steg 7

    Hyvla gurkan på längden med en mandolin eller osthyvel.
  8. Steg 8

    Blanda riset med dressing, bönor, lök, gurka och tomater.
  9. Steg 9

    Riv mozzarellaosten i bitar.
  10. Steg 10

    Lägg upp riset på ett fat. Strö över mozzarella, oliver och granatäppelkärnor.