- Recept
- Alla samlingar
- ICAs Matkasserecept
Rostad potatis med dragonkräm och kyckling

Rostad potatis med dragonkräm och kyckling
Av ICAs matkasse
Publicerat den 06 april 2025
Ugnsrostad potatis är lätt att laga och lätt att gilla. Släng på lite grönt och servera med stekt kyckling och du har en komplett och näringsrik rätt. Blanda ihop en örtig dragonkräm, gjord på smetana, dragon, vinäger, salt och peppar, som barnen kan doppa potatisen i.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 msk olja
- 1/2 förp fryst grönmix (à 500 g)
- 2 dl smetana
- 1 - 2 tsk torkad dragon
- 1 tsk vitvinsvinäger
- ca 600 g kycklinginnerfilé
- 1 msk smör eller olja
Gör så här
Steg 1
Tina kycklingen (om fryst används).Steg 2
Sätt ugnen på 225°C.Steg 3
Dela potatisen och blanda den med olja, salt och peppar. Häll ut på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter. Lägg grönmixen på plåten de sista 10 minuterna av potatisens tid.Steg 4
Blanda smetana, dragon och vinäger och smaka av med salt och peppar.Steg 5
Stek kycklingen i smöret i en stekpanna, krydda med salt och peppar.Steg 6
Servera kyckling och grönsaker med potatis och dragonkräm.