Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 300,00 kr
Tomat- och fetaostsallad

Tomat- och fetaostsallad

Av Buffé
Publicerat den 05 februari 2007
Tomat- och fetaostsallad är en klassisk sallad som får tankarna att åka till södra Europa och Medelhavet. Rödlök, basilika och olivolja är smakrika ingredienser. Myntablad i denna version tillför en extra spännande smak till salladen.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

15 minTotal tid

Ingredienser

  • 6 tomater
  • 150 g fetaost
  • 1 rödlök
  • 1/2 kruka basilikablad
  • 1/4 kruka myntablad
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 citron

Gör så här

  1. Steg 1

    Skär tomaterna i bitar och lägg på ett fat.
  2. Steg 2

    Bryt fetaosten i bitar och lägg på tomaterna. Skala och skiva rödlöken. Riv basilika och mynta i bitar (använd inte kniv).
  3. Steg 3

    Fördela örterna och rödlöken på tomaterna. Ringla över olivolja och pressa över saft från citronen. Smaksätt med salt och peppar.