Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 200,00 kr
Enkel japansk kålpannkaka

Enkel japansk kålpannkaka

Av ICA Köket
Publicerat den 02 maj 2022
Snabblagad japansk kålpannkaka som passar perfekt till lunch eller kanske helgens brunch. Toppa den krispigt stekta pannkakan med fräsch salladslök, majonnäs, lite japansk soja samt gärna furikake.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
2Portioner

Ingredienser

  • 150 g vitkål
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • ½ krm bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk olja
  • 1 finstrimlad salladslök
  • 2 msk majonnäs
  • japansk soja
  • 1 tsk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Steg 1

    Finstrimla vitkålen, gärna på en mandolin. Vispa ägg, mjöl, bakpulver, salt och peppar och hälften av mjölken till en slät smet. Blanda i resten av mjölken och kålen.
  2. Steg 2

    Värm olja i en stekpanna och häll i ca 2 dl smet (för 2 port). Stek tills pannkakan är gyllenbrun och frasig, vänd sedan och stek på andra sidan. Stek den andra pannkakan på samma sätt.
  3. Steg 3

    Till servering: Strimla salladslöken fint. Lägg upp pannkakan på en tallrik och ringla över majonnäs, soja, salladslök och furikake eller sesamfrö.