Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Dhal, indisk linsgryta

Dhal, indisk linsgryta

Av ICA Köket
Publicerat den 19 mars 2008
För dig som gillar indisk mat kommer den här dhalen bli en favorit. Linsgrytan är fylld med rika kryddor som koriander, ingefära, kummin och kanel och serverad med färskt naanbröd och ris är rätten komplett.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk riven, färsk ingefära
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk koriander (malda korianderfrön)
  • 1/2 tsk mald spiskummin
  • 1 krm malen kanel
  • 4 dl torra röda linser
  • 500 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • lime
  • färsk koriander
  • kokt ris eller havreris
  • naanbröd

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala lök, morötter och vitlök. Tärna lök och morötterna och finhacka vitlöken. Riv ingefäran fint på ett rivjärn.
  2. Steg 2

    Fräs lök, morötter och vitlök i oljan i några minuter. Rör ned ingefära, koriander, spiskummin och kanel. Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och 2 dl vatten. Låt det koka sakta under lock i 25 - 30 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt och limejuice.
  3. Steg 3

    Till servering: Toppa grytan med färsk koriander och servera med ris och naanbröd.