
Hamburgare med avokadoröra och klyftpotatis
Av ICAs matkasse
Publicerat den 11 maj 2025
En klassisk hamburgare med saftiga nötfärsburgare, smält cheddarost, tunna tomatskivor och en ljuvligt god avokadoröra som tillför både krämighet och smak. Montera allt i hamburgerbröd, servera med krispiga ugnsrostade klyftpotatisar, duka fram extra servetter och hugg i. Smaklig måltid!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g fast potatis
- 1 msk olja
- 2 avokado
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tomater
- ca 500 g hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
- 1 msk smör eller margarin
- 4 skivor cheddarost
- 4 hamburgerbröd
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.Steg 2
Potatis: Klyfta potatisen och blanda den med olja, salt och peppar i en bunke. Häll ut potatisen på långpannan och sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.Steg 3
Avokadoröra: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa köttet och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.Steg 4
Skär tomaterna i skivor.Steg 5
Hamburgare: Dela färsen i fyra delar och forma till burgare utan att röra runt färsen för mycket. Stek dem i matfett i en stekpanna några minuter på varje sida. Salta och peppra.Steg 6
Lägg burgarna i en ugnssäker form och lägg på ostskivorna. Sätt in burgarna mitt i ugnen tills osten precis smälter.Steg 7
Rosta bröden i en torr och het stekpanna eller i ugnen.Steg 8
Servera burgarna med alla tillbehör.