
Kyckling med currystekt blomkål
Av ICAs matkasse
Publicerat den 14 september 2025
Blomkålen, denna trogna goda grönsak, kom till Spanien i 1100-talet och till övriga Europa under 1500-talet. I det här receptet används inte bara kålhuvudet utan även bladen. Servera den currydoftande blomkålen med nystekt kyckling och frisk vitlöksfil.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
14Portioner
Ingredienser
- 1 vitlöksklyfta
- 3 dl gräddfil
- 1 blomkål (à ca 650 g)
- 1/2 purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 150 g)
- 2 msk smör eller olja
- 1 msk curry
- 4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
- 1 msk olja
- 4 port couscous eller annat gryn
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.Steg 2
Vitlöksfil: Pressa vitlöken i gräddfilen och smaka av med salt och peppar.Steg 3
Blomkål: Ansa blomkålen. Dela de största bladen på blasten i bitar. Skär övrigt i små buketter och skiva stammen. Skölj, ansa och skär purjolöken i skivor.Steg 4
Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna runt om. Lägg i en ugnsform och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen är 72°C.Steg 5
Blomkål: Stek purjolök, blomkål, buketter, blast och stam i matfettet i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med salt och curry.Steg 6
Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.Steg 7
Servera kycklingen med couscous, vitlöksfil, blomkål och purjolök.