Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
En bit äppelpaj med gräddglass och mynta på en tallrik, med en pajform i bakgrunden.

Bittes äppelpaj

Av Buffé
Publicerat den 20 oktober 2008
Denna äppelpaj är knäckig, seg och vansinnigt god! Dessutom är pajen väldigt lättbakad. Servera äppelpajen med glass eller vaniljvisp.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 4 - 6 äpplen (ca 800 g)
  • 150 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  • Steg 2

    Smält smöret i en kastrull. Dra av från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
  • Steg 3

    Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
  • Steg 4

    Ställ in mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.