Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
Pasta i skruvform upplagd i en djup tallrik med tomat, köttfärs och örter. Klicka för att se fullständigt recept.

Turkisk pasta

Av ICA Köket
Publicerat den 14 april 2025
Testa den virala succén turkisk pasta. Kryddig köttfärs, sval yoghurtsås och hett paprikasmör – en smakrik vardagsrätt som kommer att älskas av alla! Du använder nötfärs, lök, paprikapulver och spiskummin i grunden, och toppar med körsbärstomater, persilja och ett klick syrlig yoghurt.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 portioner pasta (t ex spirali eller annan kort pasta)
  • 1 gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 3 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 citron (1 msk juice , för 4 port)
  • 2 dl turkisk eller grekisk yoghurt (10%)
  • 60 g smör
  • 1 tsk chiliflakes
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka persilja (ca 1 dl , för 4 port)

Gör så här

  • Steg 1

    Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan men spara 1 dl av kokvattnet (för 4 port).
  • Steg 2

    Pasta: Skala och hacka löken. Stek köttfärsen i en stekpanna på medeltemperatur. När köttfärsen fått färg och är genomstekt, lägg i löken.
  • Steg 3

    Pasta: Tillsätt kryddorna samt salt, peppar och tomatpuré. Stek under omrörning tills löken blivit mjuk. Rör ner pastavattnet, lite i taget, tills köttfärsen känns saftig.
  • Steg 4

    Yoghurtsås: Riv eller finhacka vitlöken och pressa citronjuicen. Blanda vitlöken och citronjuicen med yoghurt och salt.
  • Steg 5

    Paprikasmör: Smält smöret i en kastrull och låt det bubbla upp. Rör ner kryddorna och håll smöret varmt.
  • Steg 6

    Paprikasmör: Dela tomaterna i fjärdedelar och hacka persiljan.
  • Steg 7

    Paprikasmör: Fördela pastan i djupa tallrikar, lägg på yoghurtsås, köttfärs och ringla på paprikasmöret. Toppa med tomater och persilja. Servera direkt.