- Recept
- Pastarecept
Krämig carbonara
Krämig carbonara
Av ICA Köket
Publicerat den 27 september 2017
En klassisk, krämig carbonara med parmesanost, ruccola och den finaste svartpepparn – Tellicherry! Lika god en fredagkväll tillsammans med ett gott glas vin som till lyxlunch på helgen.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 500 g färsk spaghetti
- 2 paket bacon (klippt i 2 cm bitar)
- 4 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 2 dl riven parmesan
- 2 krm nymalen Tellicherry svartpeppar
- 70 g rucola
Gör så här
Steg 1
Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen.Steg 2
Stek baconbitarna knapriga i en stekpanna.Steg 3
Vispa ihop ägg, grädde, parmesanost, salt och svartpeppar i en bunke.Steg 4
Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen, vänd ner äggblandningen och det stekta baconet. Rör runt på svag värme till en krämig pasta.Steg 5
Till servering: Lägg upp på ett fat tillsammans med ruccolasalladen. Servera med en extra äggula och dra några extra tag med pepparkvarnen över.