- Recept
- Pastarecept
Mac n' cheese med broccoli
Mac n' cheese med broccoli
Av Buffé
Publicerat den 20 maj 2024
Comfort food när den är som bäst! Laga den krämiga pastagratängen mac n cheese – himmelriket för alla ostälskare. Här har vi även adderat broccoli som gifter sig utmärkt med osten och bidrar med ett härligt tuggmotstånd. Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 300 g pasta, t.ex. rigatoni eller penne
- 50 g smör
- 3 msk vetemjöl
- 3 dl vispgrädde
- 6 dl mjölk (3%)
- 2 msk kyckling- eller grönsaksfond
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk äppelcider- eller vitvinsvinäger
- 150 g riven cheddarost
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- 1 krm malen muskot
- 1 broccoli ca 250 g
- 125 g mozzarella
- 8 skivor hamburgerost cheddar
- chilisås t ex tabasco
Gör så här
Steg 1
Koka pastan i saltat vatten 2/3 av tiden på förpackningen. Häll av och låt svalna.Steg 2
Sätt ugnen på 175 °C. Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet och vänta tills det börjar bubbla. Rör i grädden lite i taget för att undvika klumpar. Häll i mjölk, fond, senap och vinäger.Steg 3
Ta av från värmen när såsen börjar sjuda. Blanda i riven cheddar, salt, peppar och muskot. Smaka av med chilisås.Steg 4
Skär broccolin i små buketter. Blanda med pastan och ostsåsen och häll upp i en ugnsform ca 20 x 35 cm.Steg 5
Riv mozzarellan i bitar. Toppa gratängen med mozzarella och hamburgerost. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter tills den fått fin färg. Sätt ev ugnen på övervärme/grill några minuter i slutet.