Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Saffransbollar

Saffransbollar

Av ICA Köket
Publicerat den 15 november 2022
Gyllene, söta smakbomber! Ge den klassiska havrebollen en julig uppdatering genom att tillsätta saffran i smeten. Rulla saffransbollarna i smält vit choklad och rostade kokosflingor före servering.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 tim 30 minTotal tid

Ingredienser

  • 2 dl riven kokos
  • 2 förp saffran (à 1/2 g)
  • 4 dl havregryn
  • 200 g rumstempererat smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g smält vit choklad

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  2. Steg 2

    Sprid ut kokosen i en ugnsform och rosta ca 6 minuter, rör om efter halva tiden. Låt svalna.
  3. Steg 3

    Blanda saffran med 1 msk vatten. Blanda havregryn, smör, florsocker, vaniljsocker, salt och saffranslagen. Tryck och forma till 20 bollar (för 20 st).
  4. Steg 4

    Låt stelna i kylen 1 timme. Rulla bollarna först i ett tunt lager smält vit choklad och sedan i rostad kokos.