
Pizza bianco med svartkål och ädelost
Av Buffé
Publicerat den 15 november 2016
Pizza bianco är kort och gott en pizza utan tomatsås. Här är det i stället crème fraiche, smulad ädelost och riven mozzarella som får stå i centrum, tillsammans med strimlad svartkål. Kålen blir läckert frasig i ugnen. Kör som middag, eller bjud som små snittar.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 st färdig pizzadeg á 400g (helst av surdeg)
- 2 dl crème fraiche
- 140 g tärnat bacon
- 100g strimlad svartkål
- 75 g ädelost
- 150 g riven mozzarella
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Dra ut/kavla pizzadeg på en bakpappersklädd plåt.Steg 3
Bred på crème fraiche. Krydda med svartpeppar. Strö över tärnat bacon, strimlad svartkål, smulad ädelost och riven mozzarella.Steg 4
Grädda ca 10 minuter, tills pizzan fått fin färg.