- Recept
Pasta med fetaost och bacon
Pasta med fetaost och bacon
Av ICAs matkasse
Publicerat den 21 april 2015
Denna pasta med fetaost och bacon är en förträffligt god rätt som du tillagar på ett kick. Bacon och lök steks i pannan, vänd ner hackad färsk basilika, majs och grädde och låt det bli varmt. Blanda ihop med den nykokta pastan och servera med en rivig rucola vid sidan. Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port pasta (gärna tortiglioni)
- 1 förp majskorn (à 150 g)
- kruka basilika
- 1 rödlök
- 140 g tärnad bacon
- 2 dl matlagningsgrädde
- 150 g fetaost
- 2 tomater
- 65 g rucola
Gör så här
Steg 1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Låt majsen rinna av. Hacka basilikan.Steg 3
Skala och skiva löken.Steg 4
Stek bacon och lök i en stekpanna.Steg 5
Häll grädden i stekpannan. Låt koka någon minut. Vänd ner majsen och basilikan och låt bli varmt.Steg 6
Smula fetaosten. Skär tomaterna i bitar. Blanda tomater, fetaost och ruccola. Krydda med salt och peppar.Steg 7
Blanda pastan med såsen och servera med salladen.