- Recept
- Kycklingrecept
Grillad paprikasallad med kycklingfilé och pistagedressing
Grillad paprikasallad med kycklingfilé och pistagedressing
Av ICA Köket
Publicerat den 21 mars 2022
Grillad paprika och kyckling och grunden till en riktigt god sallad är klar. Paprikasalladen blir komplett när den toppas med smakrik dressing av persilja och pistagenötter samt bitar av fetaost.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 70 g rostade pistagenötter
- 1 kruka persilja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 dl olivolja
- 1 silverlök
- 4 spetspaprikor
- ca 600 g kycklingfilé (gärna med skinn)
- 2 msk olja
- 1 romansallad
- 150 g fetaost
- bröd
Gör så här
10 stegDressing
Steg 1
Hacka nötter och persilja grovt och blanda med vinäger och olivolja.Steg 2
Smaksätt med salt och peppar.
Sallad
Steg 1
Skala och skiva löken mycket tunt, gärna på mandolin. Lägg löken i isvatten.Steg 2
Dela och kärna ur paprikorna. Pensla paprika och kyckling med oljan, krydda med salt och peppar.Steg 3
Grilla kyckling och paprika över glöden så att de får fin färg. Fortsätt att grilla indirekt tills paprikan är mjuk, ca 10 minuter, och kycklingens innertemperatur är 72°C.Steg 4
Häll av löken i en sil och låt den rinna av.Steg 5
Ansa och skär salladen i grova bitarSteg 6
Bryt fetaosten i bitar.Steg 7
Skiva kycklingen i ca 2 cm tjocka bitar. Skär paprikan i grova bitar. Blanda kyckling, paprika, lök och romansallad.
Servering
Steg 1
Lägg salladen på ett fat. Toppa med fetaost och pistagedressing. Servera ev med bröd.