Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Nudelwok med ostronsås

Nudelwok med ostronsås

Av ICAs matkasse
Publicerat den 14 september 2025
Att slänga ihop en wok behöver inte vara så krångligt! Strimlat kött och purjolök får stekas i pannan innan den smakrika ostronsåsen hälls över. När det fått puttra ett tag vänds även kokta nudlar och haricots verts i pannan. Rör om ordentligt, så allt får sås på sig innan du serverar!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port äggnudlar
  • 300 g frysta haricots verts (bönor)
  • 1/2 purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 150 g)
  • 600 g tunnskivad kotlett
  • 1/2 msk olja
  • 150 ml ostronsås
  • 1 msk sesamfrö

Gör så här

  • Steg 1

    Tina bönorna.
  • Steg 2

    Koka nudlarna enligt anvisningen på nudelförpackningen tillsammans med bönorna.
  • Steg 3

    Ansa, skölj och skär purjolöken i skivor.
  • Steg 4

    Skär köttet i strimlor och stek det i oljan i en stor stekpanna. Rör i purjolöken och stek ytterligare någon minut. Sänk värmen och rör i ostronsåsen och 1/2 dl vatten och låt allt bli varmt.
  • Steg 5

    Vänd ner nudlarna och bönorna, strö över sesamfrön och servera.