- Recept
- Pastarecept
Caesarsallad med pasta
Caesarsallad med pasta
Av Buffé
Publicerat den 17 juni 2024
Krispig romansallad, kyckling, bacon, parmesan och krämig dressing utgör den klassiska favoritsalladen caesar. Här har vi gjort en variant av salladen med pasta och knaprigt pankoströssel med vitlök. Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 dl panko
- 2 msk olivolja
- 2 riven vitlöksklyfta
- ca 150 g bacon
- ca 400 g kycklinglårfilé
- 2 msk smör
- 300 g pasta (gärna mezze maniche)
- ½ romansallad (à 200 g)
- 1½ dl hyvlad parmesan
- 6 sardellfiléer
- 1½ dl majonnäs
- 1 msk färskpressad citronjuice
Gör så här
5 stegSallad
Steg 1
Stek panko gyllene i oljan med vitlöken smaka av med salt. Skär bacon i små bitar och stek knaprigt.Steg 2
Grilla eller stek kycklingen i smör till en innertemperatur på 72 °C. Skär i bitar.Steg 3
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj med kallt vatten, låt rinna av ordentligt.
Dressing
Steg 1
Finhacka sardellfiléerna. Blanda med majonnäs, vitlök, citronjuice, salt och peppar till en dressing.Steg 2
Strimla salladen och blanda med dressingen. Blanda med kyckling, pasta och hälften av parmesanen. Toppa med bacon, resten av parmesanen och panko.