- Recept
Bucatini med morotssås, hasselnötter och bönor

Bucatini med morotssås, hasselnötter och bönor
Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 februari 2025
Har ni testat morotssås till pasta? Om inte så är ni in for a treat! Sötman från morötterna balanserar upp den salta och syrliga fetaosten i den här rätten. Det blir en perfekt kombo med de rostade hasselnötterna och salladslöken som topping.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 3 morötter (à ca 100 g)
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olja
- 2 dl smetana
- 1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
- 1 förp marinerade kronärtskockor (à 190 g)
- 150 g fetaost
- 4 port pasta (gärna bucatini)
- 1 dl hasselnötter, gärna rostade
- 1/2 påse salladslök (à 125 g)
- 65 g mâchesallad
Gör så här
Steg 1
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.Steg 2
Morotssås: Riv morötterna grovt på ett rivjärn. Skala och hacka lök och vitlök.Steg 3
Fräs morötter och lökhacket i oljan i en kastrull. Rör i smetana och 2 dl vatten och koka tills morötterna är mjuka, ca 5 minuter. Mixa såsen någon minut med en stavmixer.Steg 4
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 5
Morotssås: Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil tillsammans med kronärtskockorna. Smula fetaosten. Vänd ner fetaost, kronärtskockor och bönor i såsen. Smaka av med salt och peppar.Steg 6
Grovhacka nötterna. Ansa och skiva salladslöken.Steg 7
Blanda pastan med såsen och servera med salladslök, nötter och mâchesallad.