- Recept
Krämig kalkongryta med bönor

Krämig kalkongryta med bönor
Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 februari 2025
Krämiga grytor är svårt att få nog av. Här med kalkon, kryddig ölkorv, purjolök och smakrik timjan. Låt grytan sjuda till en krämig konsistens och smaka av med salt och peppar. Servera sedan med potatis och söta tomater.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- ca 400 g kalkonfilé
- 40 g ölkorv (eller annan kryddig korv)
- 1/2 purjolök
- 1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
- 1 msk olja
- 1 dl mjölk
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 1 tsk torkad timjan
- 1/2 kycklingbuljongtärning
- 250 g småtomater
Gör så här
Steg 1
Tina kalkonen (om fryst används).Steg 2
Koka potatisen.Steg 3
Skär kalkonen i strimlor och korven i skivor.Steg 4
Skölj, ansa och skiva purjolöken. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 5
Stek kalkon och korv i oljan i en gryta. Tillsätt purjolöken och fräs ytterligare en stund.Steg 6
Sänk värmen och rör i bönor, mjölk, grädde, timjan och smulad buljongtärning. Låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.Steg 7
Dela tomaterna.Steg 8
Servera kalkongrytan med potatis och tomater.