- Recept
Raggmunk med lingonäpple

Raggmunk med lingonäpple
Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 februari 2025
Raggmunk - en enkel och välsmakande klassiker! De rårivna potatisarna som du steker till gyllenbruna plättar avnjuts bäst tillsammans med något syrligt. Denna variant bjuder mumsiga lingonäpplen - rivna gröna äpplena som du blandar tillsammans med lingonsylt. Mums!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 2 ägg
- 900 g fast potatis
- 3 msk smör eller olja
- 2 gröna äpplen
- 1 dl lingonsylt
- 3 morötter
- 250 g cottage cheese
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 125°C och sätt in en plåt.Steg 2
Raggmunk: Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken, äggen och 1/2 tsk salt.Steg 3
Tvätta och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan och vänd genast ner potatisen i smeten (innan potatisen hinner mörkna).Steg 4
Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna och klicka ner smeten och stek raggmunkarna på varje sida i omgångar. Håll dem varma på plåten i ugnen.Steg 5
Tillbehör: Riv äpplena grovt och blanda med lingonsylten. Skala morötterna och skär i stavar eller riv.Steg 6
Servera raggmunkarna med morötter, cottage cheese och lingonäpplen.