- Recept
Semmelkladdkaka i långpanna

Semmelkladdkaka i långpanna
Av ICA Köket
Publicerat den 24 februari 2020
Om kladdkakaka är din favoritkaka, då kommer du här hitta en ny favorit. Kladdkaka med smak av semla är så god att du inte vill sluta äta. De klassiska semmelsmakerna i kladdkakan får du av mandelmjöl och kardemumma. Toppingen med vispgrädde och rostad mandel och lite sött florsocker gör semmelkladdkakan komplett.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
30Portioner
Ingredienser
- 375 g smör
- 3 tsk hela kardemummakärnor
- 7 dl mandelmjöl (7 dl motsvarar ca 300 g)
- 7½ dl strösocker
- 4½ dl vetemjöl
- 3 tsk vaniljsocker
- ½ tsk salt
- 9 ägg
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk florsocker
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.Steg 2
Smält smöret och låt det svalna. Mortla kardemumman.Steg 3
Blanda mandelmjöl, kardemumma, socker, vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.Steg 4
Rör ner äggen. Tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.Steg 5
Häll smeten i en bakpappersklädd eller smord och mjölad långpanna, ca 40 x 30 cm.Steg 6
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna. Ställ gärna i kylen en stund så blir den fastare.Steg 7
Till garnering: Vispa grädden och fyll i en spritspåse med stjärntyll och spritsa på kakan. Pudra med florsocker.