- Recept
Sprödbakad torsk med Rhode Island

Sprödbakad torsk med Rhode Island
Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 februari 2025
Ibland finns den enklaste vardagsmaten i frysen. Med sprödbakad torsk, kokt potatis och en snabb Rhode Islandsås har du middagen på bordet inom en halvtimme. Har du tid kan du piffa såsen med senap och chilipulver för mer smak.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis (gärna delikatess)
- 2 förp sprödbakade torskfiléer (à 360 g)
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk chilisås
- 1 gurka
- 1 msk olja (om fisken steks i stekpanna)
Gör så här
Steg 1
Koka potatisen.Steg 2
Tillaga fisken enligt anvisningen på förpackningen.Steg 3
Rör ihop crème fraiche, chilisås, 2 krm salt och 1 krm peppar i en skål.Steg 4
Skär gurkan i stavar eller skivor.Steg 5
Servera torsken med potatis, gurka och Rhode Islandsås.