Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
  • Recept
  • Tacopizza med köttfärs och majs

Tacopizza med köttfärs och majs

Tacopizza med köttfärs och majs

Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 februari 2025
Byt ut den vanliga tacosen mot en tacopizza med köttfärs och majs. En rätt som blir en garanterad favorit hos alla i familjen. Pizzadegen rullas ut på en plåt, toppa med övriga ingredienser. Därefter in med pizzan i ugnen och den är klar på 15 minuter. Lyxigt och gott!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • ca 300 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 1 förp taco kryddmix (à 28 g)
  • 2 förp pizzakit med tomatsås (à 600 g)
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 250 g snackgurka (eller 1 gurka, för 4 port)
  • 3 dl gräddfil

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 220°C.
  2. Steg 2

    Skala, dela och skiva löken. Dela, ta bort kärnorna och skär paprikan i skivor. Låt majsen rinna av i ett durkslag.
  3. Steg 3

    Stek färsen i oljan i en stekpanna, tills den blir genomstekt. Rör då och då.
  4. Steg 4

    Sänk värmen och rör i tacokrydda, 1 dl vatten och tomatsås (en av burkarna från pizzakitet), låt puttra 1 minut. Ta av pannan från värmen.
  5. Steg 5

    Rulla ut båda pizzadegarna på bakplåtspappret på en plåt. Bred tomatsåsen (den andra burken från pizzakitet) på båda. Lägg på köttfärsen och toppa med lök, paprika, hälften av majsen och toppa med osten.
  6. Steg 6

    Sätt in plåten mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Steg 7

    Hyvla gurkan i långa remsor med en potatisskalare.
  8. Steg 8

    Servera pizzan med gurka, gräddfil och resten av majsen.