- Recept
- Alla samlingar
- Indiska recept
Chicken tikka masala
Chicken tikka masala
Av ICAs matkasse
Publicerat den 31 augusti 2011
Chicken tikka masala är en snabblagad, smakrik och saftig indisk kycklinggryta med djupa och härliga smaker. Servera chicken tikka masalan med ris och njut av en prima måltid!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 morot
- 600 g kycklingbröstfilé
- 1 msk riven ingefära
- 1 msk olja
- 500 g krossade tomater
- 1 påse tikka masala kryddmix (à 35 g)
- 1 dl matyoghurt (10%)
- 2 dl matlagningsgrädde
- ris eller annat gryn
Gör så här
Steg 1
Skala och skiva lök, vitlök och morot. Skär kycklingen i grova bitar. Skala och riv ingefäran.Steg 2
Bryn kyckling, lök, vitlök och morot i oljan i en gryta eller stekpanna. Krydda med salt och ingefära.Steg 3
Tillsätt tomater och kryddmix. Låt koka under lock ca 10 minuter.Steg 4
Plocka upp kycklingen ur grytan och lägg åt sidan. Mixa såsen jämn med stavmixer eller i matberedare. Rör ner yoghurt och grädde. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och koka ytterligare ca 2 minuter.Steg 5
Till servering: Servera med kokt ris eller annat gryn.