- Recept
Kimchi fried rice med ägg

Kimchi fried rice med ägg
Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 februari 2025
Fried rice, alltså. Det går inte av för hackor! Och visst älskar man rätter med konceptet “ner med allt i pannan”? För det är det du ska göra här. Massa gott steks tillsammans i en stekpanna och serveras med stekt ägg, sallad och koriander. Mums!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris (gärna fullkorn)
- 3 morötter (à ca 100 g)
- 100 g solrosskott eller ärtskott
- 1/2 påse salladslök (à 125 g)
- 250 g grön sparris
- 1 msk olja
- 250 g sojabönor
- 100 g kimchi
- 2 msk sesamfrö
- 8 ägg
- 1 msk olja
- 1 kruka koriander
Gör så här
Steg 1
Tina sojabönorna.Steg 2
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 3
Skala remsor av morötterna med en potatisskalare. Blanda morötterna med ärtskotten.Steg 4
Ansa och skiva salladslöken. Ansa och skär sparrisen i små bitar. Stek sparrisen i oljan i en stor stekpanna, rör i riset, sojabönor, kimchi och sesamfrö och stek några minuter. Vänd ner salladslöken.Steg 5
Stek äggen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.Steg 6
Servera riset med ägg, sallad och koriander.