- Recept
Kyckling i airfryer med sriracha mayo
Kyckling i airfryer med sriracha mayo
Av ICA Köket
Publicerat den 15 juli 2024
Att laga kyckling i airfryer har blivit en favorit hos alla airfryer-frälsta som vill laga mat utan krångligheter. Här kryddas kycklingen smarrigt och serveras med en srirachamayo, ris och broccoli. Enkelt och GOTT!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprika
- ½ tsk salt
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk olja
- 4 kycklingfiléer (4 st motsvarar ca 600 g)
- 1½ dl majonnäs
- 1 msk sriracha chilisås
- 2 msk sweet chilisås
- 2 salladslökar
- 250 g broccoli
- airfryer
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Blanda spiskummin, paprikapulver och salt på en tallrik. Pressa över vitlöken och blanda allt med 2 msk olja, med hjälp av en gaffel.Steg 3
Skär ett rutmönster på ovansidan av kycklingfiléerna i 1½ cm stora rutor och lika djupa. Vänd kycklingen i kryddmassan och massera den in i skårorna.Steg 4
Blanda 1½dl majonnäs, 1 msk sriraschasås och 2 msk sweet chilisås. Klicka på ca ½ msk majonnäsblandning på varje kycklingfilé och bred ut över kycklingen med en sked (som du inte stoppar ner i majonnässkålen igen).Steg 5
Sätt in kycklingen i air fryern på 180°C ca 15 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C.Steg 6
Skär salladslöken i tunna skivor.Steg 7
Skär broccolin i bitar och stek den i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.Steg 8
Servera kycklingen med ris, broccoli, resten av majonnäsen och strö över salladslök.