Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Krämig laxdipp med färskost

Krämig laxdipp med färskost

Av Buffé
Publicerat den 18 november 2022
Denna ljuvligt goda dipp vill du inte missa! Varmrökt lax som varvas med krämig färskost, smakrik lagrad ost, rödlök och pepparrot och garneras med örter passar lika bra till fördrinken och minglet som till påsk, midsommar eller jul.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
8Portioner

Ingredienser

  • 300 g varmrökt lax
  • 300 g cream cheese (färskost)
  • 1 finhackad rödlök
  • 3/4 dl finriven pepparrot
  • 2 dl grovriven lagrad ost
  • 1 dl plockad färsk dill
  • 1 dl finskuren gräslök

Gör så här

  1. Steg 1

    Klä en rund form, ca 15 cm i diameter, med plastfolie.
  2. Steg 2

    Bryt laxen i bitar laxen och lägg hälften i formen. Bred på hälften av färskosten i ett lager. Strö över rödlök, pepparrot och ost. Bred på resten av färskosten och lägg på resten av laxen. Täck med plastfolie och ställ i kylen minst en timme.
  3. Steg 3

    Ta bort plasten och vänd försiktigt formen upp och ner på en tallrik. Dra bort plastfolien och toppa med dill, gräslök och peppar.
  4. Steg 4

    Till servering: Servera med knäckebröd.