Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Smörstekt pepparkaka med ädelostkräm

Smörstekt pepparkaka med ädelostkräm

Av Buffé
Publicerat den 15 november 2021
Gillar du pepparkakor med ädelost? Då måste du testa den här mjuka, smörstekta pepparkakan med gräddig ädelostkräm! Toppa med tunna päronskivor, valnötter och malen svartpeppar.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 140 g gräddädelost
  • 2 dl smetana
  • 1 mjuk pepparkaka (à ca 200 g)
  • 3 msk smör
  • 1 päron
  • 2 dl valnötter

Gör så här

  1. Steg 1

    Mosa eller mixa samman osten med smetanan.
  2. Steg 2

    Skär pepparkakan i 16 tunna skivor, ca ½ cm tjocka. Stek skivorna i smör i en stekpanna. Lägg upp på ett fat. Dela, kärna ur och skär päronet i tunna skivor.
  3. Steg 3

    Klicka ostkrämen på pepparkaksskivorna, toppa med päron, valnötter och lite svartpeppar.