- Recept
Kokosmjölksramen med kyckling och majs
Kokosmjölksramen med kyckling och majs
Av ICAs matkasse
Publicerat den 04 november 2019
Denna goda nudelsoppa görs på kokosmjölk, lime, pak choi, samt andra härliga grönsaker. I detta får sen kycklingfiléerna kokas upp, strö lite sesamfrön över för extra smak, och en rent visuell trevlig touch. Itadakimasu!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 450 g kycklinglårfilé
- 1 msk olja
- 2 vitlöksklyftor
- 400 ml kokosmjölk
- 2 kycklingbuljongtärningar
- 425 g minimajs
- 250 g pak choi
- 1 lime
- 4 port ramennudlar
- 1 msk sesamfrö
Gör så här
Steg 1
Skär kycklingen i bitar och stek bitarna i oljan i en stor stekpanna eller gryta. Salta och peppra och pressa i vitlöken. Häll i kokosmjölk, vatten och smulade buljongtärningar. Koka upp.Steg 2
Häll av majsen, skär den i bitar. Vänd ner i grytan och låt sjuda ca 10 minuter.Steg 3
Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.Steg 4
Strimla pak choien. Skär limen i klyftor. Vänd ner pak choi i grytan och låt den bli varm.Steg 5
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen men spola dem inte kalla.Steg 6
Lägg upp nudlarna i tallrikar och servera med varm gryta och lime. Strö över sesamfrön.