- Recept
Morotskladdkaka
Morotskladdkaka
Av Buffé
Publicerat den 21 mars 2024
Alla som älskar morotskaka, se hit! Baka en variant på kladdkaka med söta morötter och smak av kanel och ingefära som självklart toppas med fluffig och krämig frosting på färskost.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
10Portioner
Ingredienser
- 275 g smör
- 2½ strösocker
- 2 tsk malen kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 2 krm salt
- 2¾ dl vetemjöl
- 3 stora ägg
- 2 dl finriven morot
- 300 g cream cheese (färskost)
- 1 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.Steg 2
Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg, morötter och 175 g smör och rör till en slät smet.Steg 3
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för ca 10 bitar) och grädda i mitten av ugnen 18–20 minuter. Låt svalna. Ställ i kylen.Steg 4
Frosting: Vispa färskost och 100 g smör fluffigt och vänd ner flor- och vaniljsocker. Bred frostingen på den kalla kakan och ställ i kylen.Steg 5
Ta fram ca 10 minuter före servering.