- Recept
- Alla samlingar
- Julbak
Saffranskladdkaka med crème fraiche- frosting och granatäpple
Saffranskladdkaka med crème fraiche- frosting och granatäpple
Av Buffé
Publicerat den 18 november 2018
En perfekt saffranskladdkaka som har allt! Denna magiska kladdkaka med saffran och vit choklad toppas med en fräsch crème fraiche-frosting och syrliga, saftiga granatäppelkärnor. Baka den till nästa adventsfika eller glöggmingel!Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
10Portioner
Ingredienser
- 150 g vit blockchoklad
- 150 g smör
- 1 paket saffran (à ½ g)
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1½ tsk vaniljsocker
- 3 ägg
- 2 dl crème fraiche
- ½ dl florsocker
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.Steg 2
Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Rör ner saffran. Låt svalna lite.Steg 3
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i chokladsmöret. Tillsätt ägg och blanda till en slät smet. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen 23–25 minuter. Låt svalna helt.Steg 4
Frosting: Vispa crème fraiche, 0.5 dl florsocker och 0.5 tsk vaniljsocker till en fast kräm och bred över den kalla kakan.Steg 5
Garnering: Toppa med granatäppelkärnor.