Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Pastasallad

Pastasallad

Av ICA Köket
Publicerat den 04 juni 2018
På 90-talet svepte italienska vindar in över Sverige och gav oss pastasalladen. Med några få ingredienser blev det plötsligt väldigt enkelt att sno ihop en matig picknick eller bufférätt som räckte till många. Denna klassiska pastasallad innehåller mozzarella, soltorkade tomater, rödlök och rucola.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port pasta (gärna penne)
  • 3 msk olivolja
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 1 dl avrunna soltorkade tomater
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 65 g rucola
  • ciabattabröd
  • 1 förp salami eller lufttorkad skinka (à 120 g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan i ett durkslag och spola den kall och låt rinna av väl. Blanda pastan med olivoljan.
  2. Steg 2

    Tärna osten. Strimla tomaterna. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala löken, dela och skär den i tunna klyftor.
  3. Steg 3

    Blanda pastan med mozzarella, tomater, paprika, lök och rucola. Smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Till servering: Servera pastasalladen med ciabattabröd och charkuterier.