- Recept
- Alla samlingar
- Vegorecept
Halloumi i tomatsås med spenat
Halloumi i tomatsås med spenat
Av ICAs matkasse
Publicerat den 28 oktober 2024
En härligt smakrik rätt med garam masala, en kryddblandning från Indien. Låt lök och tomatkross sjuda med krydda och buljong. Toppa med fräsch babyspenat och servera tillsammans med nystekt halloumi och ris eller ditt eget favoritgryn. Lika lättlagat som gott!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 1 rödlök
- 2 msk olja
- 2 msk garam masala kryddmix
- ca 500 g krossade tomater
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 förp halloumi eller grillost (à 200 g)
- 65 g babyspenat
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skala och skär löken i skivor. Fräs löken i hälften av oljan i en kastrull och strö över garam masala och fräs någon minut. Häll i krossade tomater och smulad buljongtärning och låt sjuda ca 5 minuter.Steg 3
Skär osten i bitar och stek dem i resten av oljan i sen stekpannSteg 4
Vänd ner spenaten i tomatsåsen och servera med ost och ris.