- Recept
- Alla samlingar
- ICAs vardagskock Malidza tipsar!
Linsbolognese på svarta linser
Linsbolognese på svarta linser
Av Buffé
Publicerat den 11 oktober 2024
En härlig bolognese i ny tappning! Denna smakrika linsbolognese med rotselleri och svarta linser blir en mättande vardagsmåltid, som dessutom passar perfekt till veckans matlåda.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st stor morot
- 200 g rotselleri
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk olivolja
- 1 st förp krossade tomater (à 390 g)
- 1 1/2 dl svarta eller belugalinser
- 1 st grönsaksbuljong
- 1 msk kinesisk soja
- 1 tsk strösocker
- salt
- svartpeppar
- 1 tsk torkad timjan eller rosmarin
- 300 g pasta
- riven parmesan
Gör så här
Steg 1
Skala lök, vitlök, morot och rotselleri. Riv allt grovt. Fräs rivet och tomatpurén i oljan ca 5 minuter på medelvärme.Steg 2
Tillsätt krossade tomater, linser, buljongtärning, vatten (5 dl för 4 portioner) soja och kryddor. Låt koka ca 20 minuter minuter på svag värme under lock.Steg 3
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.Steg 4
Till servering: Servera linsbolognesen med pastan och parmesan.