
Hot tuna pasta
Av ICAs matkasse
Publicerat den 28 september 2025
En krämig och lättlagad tonfiskpasta som passar i vardagen. De söta majskornen balanseras upp av hettan från chiliflakes (krydda så mycket att du blir nöjd) och syrligheten från crème fraichen. Servera pastan med rumsvarma tomater.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port pasta (gärna strozzapreti eller spirale)
- 1 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tsk olja
- 3 förp tonfisk i vatten (à 120 g)
- 2 dl crème fraiche
- 1/2 dl mjölk
- 1 - 2 krm chiliflakes
- 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
- 1 förp majskorn (à 340 g)
Gör så här
Steg 1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skala och hacka löken.Steg 3
Fräs löken i oljan i en stekpanna och pressa i vitlöken. Sänk värmen och rör i tonfisk, crème fraiche och mjölk. Krydda med chiliflakes och smaka av med salt och peppar.Steg 4
Skär tomaterna i bitar.Steg 5
Servera pastan med tonfisksåsen, majs och tomater.