Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Stekta thaifiskbollar i salladsknyten

Stekta thaifiskbollar i salladsknyten

Av ICA Köket
Publicerat den 01 november 2018
Är du på jakt efter ett enkelt och barnsligt gott recept på torsk så har du hittat rätt! Här smaksätts den med ingefära och paneras i panko till frasiga fiskbollar. Serverade i krispiga salladsblad tillsammans med majonnäs, jordnötter och thailändsk dippsås kommer de att göra succé på middagsbordet.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 500 g torskfilé utan skinn
  • 1 äggvita
  • 3 msk finriven ingefära
  • 3 finrivna vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 dl panko
  • 3 msk neutral olja till stekning
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • finrivet skal och pressad juice av 1 lime
  • 2 hjärtsallader
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl hackade jordnötter

Gör så här

5 steg

Fiskbollar

  1. Steg 1

    Skär fisken i mindre bitar. Lägg fisken i en matberedare tillsammans med äggvita, 2 msk riven ingefära, 2 st finrivna vitlöksklyftor och salt. Mixa hastigt ihop till en färs.
  2. Steg 2

    Häll upp panko på en tallrik. Rulla ca 25 bollar av färsen och rulla dem sedan i panko.
  3. Steg 3

    Värm oljan i en stekpanna och stek bollarna på medelvärme 7-8 min, tills de får fin färg.

Dippsås

  1. Steg 1

    Blanda sweet chilisås, fisksås samt finrivet skal och pressad juice av 1 lime tillsammans med 1 msk riven ingefära och 1 riven vitlöksklyfta. Blanda ingredienserna väl.

Tillbehör

  1. Steg 1

    Servera de nystekta fiskbollarna i salladsblad med majonnäs och hackade jordnötter. Doppa salladsknytet i dippsåsen.