- Recept
Allt på en plåt – kyckling med ugnsrostade grönsaker
Allt på en plåt – kyckling med ugnsrostade grönsaker
Av ICA Köket
Publicerat den 08 april 2021
Enklaste och godaste kyckling- och grönsaksmiddagen blir det när du gör det här receptet där allt görs på en plåt i ugnen. Låt kycklinglårfiléerna marinera en stund medan du skalar och skär rotsakerna. Laga till ca 30 minuter i ugnen och den goda ugnsmiddagen är klar att servera. Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 citroner
- 2 dl färska hackade örter (t ex basilika, rosmarin och persilja)
- 1 dl olivolja
- 1 förp kycklinglårfilé (à 630 g)
- 400 g sötpotatis
- 2 morötter
- 400 g potatis
- 2 rödlökar
- 100 g oliver
- salladsmix
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Marinerad kyckling: Pressa ur saften från två av citronerna och hacka örterna grovt. Öppna kycklingförpackningen och häll i 1 dl av de hackade örterna, citronsaften, 1/2 dl olivolja, 1 tsk salt direkt i förpackningen. Vänd runt ordentligt. Låt kycklingen marinera ca 10 minuter.Steg 3
Ugnsrostade rotsaker: Skala och skär sötpotatis och morötter i bitar. Tvätta och dela potatisen. Skala löken och dela i bitar. Häll av oliverna.Steg 4
Tvätta en citron och dela den i bitar. Lägg rotsakerna och citronen i en ugnsform eller långpanna tillsammans med kycklingen och oliverna. Ringla över olivolja och strö över hackade färska örter.Steg 5
Sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills rotsakerna är klara och kycklingen har en innertemperatur på 72°C. Smaka av med salt och peppar.Steg 6
Till servering: Servera kycklingen med rotsakerna och gärna med en grönsallad.