Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Pizza med svartkål, tärnat bacon och ädelost uppskuret på ett fat

Pizza bianco med svartkål och ädelost

Av Buffé
Publicerat den 15 november 2016
Pizza bianco är kort och gott en pizza utan tomatsås. Här är det i stället crème fraiche, smulad ädelost och riven mozzarella som får stå i centrum, tillsammans med strimlad svartkål. Kålen blir läckert frasig i ugnen. Kör som middag, eller bjud som små snittar.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 st färdig pizzadeg á 400g (helst av surdeg)
  • 2 dl crème fraiche
  • 140 g tärnat bacon
  • 100g strimlad svartkål
  • 75 g ädelost
  • 150 g riven mozzarella

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Dra ut/kavla pizzadeg på en bakpappersklädd plåt.
  3. Steg 3

    Bred på crème fraiche. Krydda med svartpeppar. Strö över tärnat bacon, strimlad svartkål, smulad ädelost och riven mozzarella.
  4. Steg 4

    Grädda ca 10 minuter, tills pizzan fått fin färg.