- Recept
Räkgryta med curry och grönsaker

Räkgryta med curry och grönsaker
Av ICAs matkasse
Publicerat den 06 april 2025
Räkor och curry passar utmärkt ihop och de gör det gärna tillsammans i en gryta. För att få in lite grönsaker i rätten lägger du i en grönmix och lite majskorn. Och grytan passar perfekt att äta tillsammans med spaghetti!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1/2 msk olja
- 2 tsk curry
- 1 förp majskorn (à 150 g)
- 4 port pasta (gärna spaghetti)
- 1/2 påse fryst grönmix (à 500 g)
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1 kycklingbuljongtärning
- 2 msk chilisås
- 2 dl mjölk
- 1 msk majsstärkelse
- 400 g frysta skalade räkor
Gör så här
Steg 1
Tina räkorna och grönmixen.Steg 2
Sätt på en kastrull med vatten till pastan som också rymmer grönmixen.Steg 3
Skala och hacka löken och stek den i oljan i en stekpanna. Krydda med curry. Häll av majsen och låt den steka med någon minut.Steg 4
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt grönmixen koka tillsammans med pastan den sista minuten på pastans koktid.Steg 5
Rör ner grädde, smulad buljongtärning och chilisås i stekpannan. Blanda mjölken med majsstärkelsen och rör ner. Låt koka några minuter under omrörning.Steg 6
Tillsätt räkorna i grytan precis före servering och låt de bli varma (koka ej, då blir räkorna torra och sega). Smaka av med salt och peppar.Steg 7
Servera räkgrytan med spaghetti och grönsaker.