Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen ?.
  • Recept
  • Vegansk julskinka av rotselleri

Vegansk julskinka av rotselleri

Vegansk julskinka av rotselleri

Av Buffé
Publicerat den 16 november 2020
Vegansk julskinka av rotselleri är ett måste på varje grönsaksätares julbord. När man griljerat rotsellerin liknar den en julskinka, men smaken är helt annorlunda. När rotselleri bakas i ugn får den en härligt söt och nötig karaktär som är god till senapsgriljering.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

2 tim 30 minTotal tid
8Portioner
2 timTillagningstid

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 6 timjankvistar
  • 1 dl olivolja
  • ca 800 g rotselleri
  • ½ tsk salt
  • ½ kruka persilja
  • 3⁄4 dl ströbröd
  • 2 msk senap

Gör så här

7 steg

Rotselleri

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C
  2. Steg 2

    Skala och finhacka löken. Koka den med vinet och timjankvistarna tills hälften av vinet återstår. Rör ner olivoljan i vinet och salt i vinet.
  3. Steg 3

    Skala rotsellerin och skär skåror i ett rutmönster.
  4. Steg 4

    Baka rotsellerin i mitten av ugnen ca 1 timme. Häll över lökoljan och fortsätt att baka rotsellerin ytterligare ca 1 timme. Ös då och då med lökoljan.

Griljering

  1. Steg 1

    Höj ugnstemperaturen till 225°C.
  2. Steg 2

    Mixa persilja och ströbröd till ett smul. Pensla senapen på sellerin och strö över persiljesmulet.
  3. Steg 3

    Griljera sellerin mitt i ugnen ca 10 minuter.