Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Köttfärslimpa med gräddsås

Köttfärslimpa med gräddsås

Av ICA Köket
Publicerat den 27 november 2017
En god köttfärslimpa ska inte underskattas. Särskilt inte när man får doppa den i en härlig gräddsås tillsammans med kokt potatis och tomater vid sidan av.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 500 g blandfärs
  • 0.5 rödlök
  • 1 tsk olja
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 tsk rosmarin
  • 1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 0.5 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 3 tomater
  • 1 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt på ugnen på 200°C.
  2. Steg 2

    Koka potatisen.
  3. Steg 3

    Köttfärslimpa: Blanda 1/2 dl ströbröd, 1 dl mjölk, 1 ägg, 1 msk dijonsenap, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt svälla några minuter.
  4. Steg 4

    Blanda färsen med ströbrödsblandningen. Dela färsen i två delar och forma till två smala limpor i en ugnssäker form. Sätt in den mitt i ugnen tills limpornas innertemperatur är 72°C, ca 20 minuter.
  5. Steg 5

    Sås: Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en kastrull. Tillsätt grädde, 1 dl mjölk, rosmarin, smulad buljongtärning och vispa ner majsstärkelsen. Koka såsen under omrörning ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  6. Steg 6

    Hacka gräslöken och dela tomaterna i bitar. Strö gräslöken över tomater och köttfärslimpa.
  7. Steg 7

    Servera köttfärslimpan med sås, tomater och potatis.