
Gräddig pastalåda med kryddig färs
Av ICAs matkasse
Publicerat den 11 januari 2026
En gräddig pastalåda brukar gå hem hos de flesta i familjen. Här smaksätts den med en lite kryddigare färs, vilket passar utmärkt till pastan och gräddens milda smaker. Servera pastalådan med tomater.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 8 dl pasta (gärna makaroner)
- 1/2 rödlök
- 1 msk olja
- 500 g blandfärs
- 3 tsk paprikapulver
- 1 msk torkad oregano
- 2 tsk spiskummin
- 4 dl matlagningsgrädde
- 3 dl mjölk
- 4 ägg
- 250 g småtomater
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen men med 1 minut kortare koktid.Steg 3
Skala och hacka löken. Stek löken i oljan i en stekpanna tillsammans med färsen och kryddorna och 1 tsk salt och 1 tsk peppar. Rör ner grädde och mjölk låt koka upp. Dra av från värmen och knäck i äggen och blanda.Steg 4
Varva köttfärsen och pastan i en ugnsform, storlek ca 20 x 30 cm (för 4 port). Sätt in i mitten av ugnen ca 20 minuter.Steg 5
Skär tomaterna i halvor.Steg 6
Servera pastalådan med tomaterna.