
Kasslergratäng med majs och tomatsås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 14 september 2025
Låt middagen laga sig själv ikväll. Kassler, pastasås, crème fraiche, majs och ost tillagas i ugnen, och du har massor av tid över att koka ris. Smaklig måltid önskar vi!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 förp majskorn (à 150 g)
- ca 600 g kassler
- 1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
- 2 dl crème fraiche
- 1/2 förp riven ost (à 150 g)
- 4 port ris
- 1 cosmopolitansallad
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Låt majsen rinna av i en sil.Steg 3
Skär kasslern i skivor.Steg 4
Lägg kasslern i en ugnsform och häll över pastasåsen och crème fraichen. Strö över majs och ost. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.Steg 5
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 6
Skär salladen i strimlor.Steg 7
Servera kasslern med ris och sallad.