
Korvgryta
Av ICAs matkasse
Publicerat den 21 mars 2022
Mustig korvgryta med chorizo, kidneybönor och paprika. Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller pasta
- 1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
- 1 röd paprika
- 300 g chorizo
- 1 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 2 msk tomatpuré
- 140 g tärnat bacon
- 1 förp krossade tomater (à 500 g)
- 1/2 tsk sambal oelek
- 1 förp majskorn (à 150 g)
- 1 romansallad
- 1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 3
Skär korven i skivor. Stek bacon och korv i oljan i en gryta.Steg 4
Dela, ta bort kärnorna och skär paprikan i tärningar.Steg 5
Tillsätt paprika, spiskummin och tomatpuré i grytan och fräs en stund till.Steg 6
Tillsätt krossade tomater, 1 dl vatten och bönor och sjud ca 5 minuter. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.Steg 7
Häll av majsen och blanda ned i grytan.Steg 8
Skär salladen i bitar.Steg 9
Servera korvgrytan med ris, sallad och gräddfil.